JUL I BRÅLANDA


Tomtetåget är nog det som är mest förknippat med Brålanda – och om folk utifrån inte känner till Brålanda i övrigt så är det väldigt många som vet vilket fantastikt arrengemang Jul i Brålanda är. Detta är dessutom något av en riktig hemvändarhelg. Tyvärr så blev det inställt 2020 p.g.a. Covid-19, men förhoppningsvis kan vi återuppta trådarna igen och få till ett traditionellt och välbesökt tomtetåg 2021. Följ gärna Jul i Brålandas Facebooksida.

Arbetsgruppen består av: Christina Milén Jacobsson, Bo Pettersson och Åsa Edvardsson. Företagarföreningens arbetsgrupp är dock bara en liten kugge i maskineriet: Lions Brålanda och många, många fler personer arbetar med Brålandas mest kända event. 

      

Sedan mer än 60 år färdas det fantastiska Tomtetåget genom Brålanda den första lördagen i december. En tradition som glatt stora som små med sina spektakulära ekipage, tomtar i mängder, musik och överraskningar. Välj själv om du vill medverka i paraden eller bara se på.

Förutom paraden bjuds det på julmusik, klädning av granen och möjlighet att åka häst och vagn. Under dagen hålls även julmarknad med försäljning, lotterier och underhållning från scenen. Ett antal knallar står och säljer sina kvalitetsprodukter och för den hungrige finns både julmat, fikabröd och våffelstuga.